vrijdag 27 februari 2009

Reisplan 27 februari - 3 maart: Kampala


De komende dagen verblijven we in Kampala. Daar wonen rond de 1,2 miljoen mensen en is de grootste stad van het land. Kampala schijnt een relatief veilige, vriendelijke maar hyper-Afrikaanse miljoenenstad te zijn, met een maalstroom van mensen en verkeer dat steevast alle rotondes vastzet. En dan kan een boda-boda, de brommertaxi waarvan er zo’n 30 duizend in Kampala rondrijden, een uitkomst zijn. Goedkoop en snel naar de binnenstad. Je bent alleen wel overgeleverd aan de Afrikaanse goden.



Paleis van de Kabaka en St. Paul´s Cathedral

De planning van deze dagen staat niet helemaal vast. Zeker is dat we tot en met 2 maart in Kampala verblijven.
Er is in ieder geval meer dan genoeg te zien: een bezoekje aan het paleis van de Kabaka, de Kibuli moskee, St. Paul's Cathedral, het fort van Lugard en de Makerere-universiteit, Kasubi Tombs en…..


En natuurlijk gaan we een aantal projecten van Kapini en Pearl of Afrika bezoeken;
Mango Tree, een bedrijf dat schoolmateriaal maakt en gebruikt maakt van lokale afvalproducten zoals rijstzakken. Daar nemen we er een aantal van mee, die kunnen jullie in november 2009 bekijken in de bibliotheek.
Kawempe Youth Centre, met natuurlijk de jeugdbibliotheek en de mobiele bibliotheek.
Het ziekenhuis, dat gebruikt maakt van een biogas installatie als energiebron. En misschien ook nog wel een paar scholen. We komen nog tijd tekort!

Kawempe - de plek waar de bibliotheek staat en die ik ken uit mijn jeugd - is niet de mooiste plaats op aarde. Maar de stad is altijd vol energie, dromen, hoop en kunst. Het is misschien het bewijs dat kleine dingen groot en grote dingen ook klein kunnen zijn. – Moses Isegawa, auteur


1 opmerking:

drukkie zei

Hoi Diane en gevolg

Heb je geen goede reis kunnen wensen, maar zo te lezen zit het goed. Mooi onderkomen. En al heel wat indrukken opgedaan. Wat een mierenhoop is het daar in Kampala. Help waar is hier de nooduitgang!Als ik daar tussen moest lopen ging ik me als Rambo gedragen.

Groetjes Drukkie