zondag 15 maart 2009

Lounge Entebbe airport

Even een hele korte update. Het lukte mij helaas de afgelopen weken niet om online te komen. Druk programma, er was geen internet in de buurt of " the system was down". En nu, in de luxueuze lounge van Entebbe airport, kan het nog net even voordat de vlucht gaat.

Oeganda is een fantastisch land, bijzonder aardige, beleefde en vrolijke mensen. Veel lachen ondanks de ongelofelijke miserabele omstandigheden waarin ze leven. Wat een spirit en kracht hebben velen van hen.
Sommige situaties en indrukken waren ronduit heftig; de gigantische drukte in Kampala, de vele krottenwijken daar, het vluchtelingenkamp.

De projecten die we bezocht hebben waren erg interessant en indrukwekkend. Overal werden we met veel enthousiasme ontvangen, vele verhalen aangehoord en ervaringen uitgewisseld.
Overal waar je kijkt, volop kleuren en geuren. Kleurrijke gebouwen, kleurrijke kleding, maar ook de lucht van riolering als het geregend heeft.

We hebben prachtige natuurschoon gezien: watervallen, rivieren,leeuwen, giraffes, bossen, olifanten (en ja....Diane B. ik heb ze de groeten gedaan namens jou:)), hippo's met hun mooie oortjes en ogen.
Lekker eten en drinken, veel lol, maar ook serieuze discussies.
Kortom... veel en veel te veel om hier van te posten. Die verhalen volgen binnenkort, compleet met foto's.

Morgen ben ik weer thuis. Een vreemd idee om straks weer in een koud, strak georganiseerd en schoon land te zijn.

3 opmerkingen:

Astrid zei

Ha avonturier, ik hoor het al, dat wordt de komende weken veel anekdotes en emoties op kantoor. Ben benieuwd naar al je posts over hoe het écht was. Nog even heelhuids thuiskomen, genieten van je eigen schone badkamertje en bed en dan weer lekker aan de bak! Tot gauw.

lynnzzy zei

Hoi Diane,

dat zal een omschakeling worden de komende dagen met al die indrukken van Oeganda nog vers in je hoofd.
Misschien een idee om het volgende te lezen: 2 pubers ruilen van land en laat dat nu net een Oegandees meid zijn dat ruilt met een Oldenzaalse. er staan veel foto's bij http://puberruil.kro.nl/uitzendingen/xtra-2009/uitzending-1-marleen-en-linda/marleen-en-linda.aspx

Tot gauw
Gr. Linda

Aagje M zei

Hoi Diane,

Welkom thuis in ons kikkerlandje. Ik ben erg benieuwd naar je verhalen. Er zal best wel wat overeenkomst zijn met onze reis van vorig jaar. Verschillen zijn er ook, wij logeerden in Kampala bijv. bij gastgezinnen.

Groet,

Aagje M