woensdag 11 maart 2009

Reisplan 11 en 12 maart: Murchison Falls National Park

Vandaag, 11 maart, zitten we weer veel in de minibus, maar na deze reis zijn we ook in het Murchison Falls National Park. Dit is één van de meest spectaculaire gebieden in Oeganda en tevens het grootste park van het land. Het beschermde gebied beslaat niet alleen het nationale park, maar ook de Bugungu en Karuma Wildlife Reserves en het Budongo Forest Reserve. Het landschap varieert van dicht regenwoud in het zuidwestelijke gedeelte tot savannes in het noordwesten, doorkruist met rivieren en meren. Het zuiden is heuvelachtig terwijl het noorden vrij vlak is met lage bebossing en Borassus palmen.
De Murchison Falls zijn één van de meest bekende en belangrijkste attractiepunten van het gebied. De Nijl perst zich hier door een zes meter brede kloof in de rotsen en stort met donderend geraas veertig meter naar beneden. Per seconde stroomt er 360.000 liter water doorheen. Niet voor niets staat dit fenomeen bekend als de meest krachtige, natuurlijke stroming ter wereld.


Morgen wordt het vroeg opstaan want er staat een gamedrive op het programma. Game-drive is het rondrijden in een safari-auto door de natuur. Het doel is natuurlijk om de ‘big five’ te spotten maar ook om de schitterende omgeving te zien en ervaren. Met een beetje geluk kan ik een aantal van deze mooie jongens in de ogen kijken.

Later op de dag maken we een boottocht over de Nijl. En wie weet zien we hier krokodillen en nijlpaarden.

We overnachten in Sambiya River Lodge

2 opmerkingen:

Aagje M zei

Hoi Diane,

Ik ben jaloers. Dit is een stukje Uganda dat ik dus niet heb gezien (Lira zijn we ook geweeest)> Misschien toch volgend jaar maar weer die kant op.

Groet,
Aagje M

lynnzzy zei

Hoi Diane,

Jullie gaan een paar indrukwekkende, misschien spectaculaire dagen tegemoet, tenminste wat betreft de natuur en zijn elementen. Het lijkt me echt geweldig de Murchison en Budongo in het echt te zien en pas maar op voor de krokodillen!!
Geniet ervan samen met Aart en je reisgenoten

Groetjes, Linda